torsdag 3 december 2009

På Systembolaget

Pappan ska ha herrbesök i helgen.

Pappan skickar ett sms: "Kan du köpa en låda öl till mig idag när du ändå är på stan?"
Mamman svarar: "Ja".

I dag är det vinterkallt. Man har tjocka jackan, mössa, halsduk och långkalsonger på sig. I gallerian är det varmt. Varmt nåt så in i helvete. Mamman är stressad för att ungen ska dö värmeslagsdöden men går ändå in till systembolaget. Det går ju snabbt.

Hon grabbar tag i en låda Estrella Damm. Upptäcker att det är ganska många öl i en låda. Den är tung. Går inte att bära i en hand. Tänker: Det här går ju inte att bubba hem. Men nu är jag ju här och svettas. Bäst att köpa.

Tar lådjäveln, välter nästan vagnen och krånglar sig svettandes till köjävlen där det står tre tanter, en illauktande och kissig alkis samt en nynazist. Kul. Tänker: Jag ska döda idioten (läs pappan). Svettas.

Tanten i kassan frågar efter leg. Hittar det inte. Letar. SVETTAS. Hittar det. Köper två påsar. Alla jävla öl får inte plats i påsarna. Packar vagnen full. Två påsar där under plus fyra lösa öl. Några i skötväskan och några nedstoppade i vagnen som sticker upp. Är så jävla förbannad. Alkismorsan på stan liksom.

Vagnen är snortung och det är inte det lättaste att ta sig upp för trapporna till hissen. Ungen vaknar. Hissfärden till fjärde våningen tar tre timmar. Siri in concert hela vägen. Svettas, svettas, svettas.

Hemma! Thank god! Morrar och smider planer för den stora utskällningsfesten när pappan kommer hem. Här ska hittas bästaste orden för att idioten (läs pappan) ska få riiiktigt dåligt samvete.
Pappan kommer hem. Får skäll. Blir först lite ledsen och säger: "Men jag frågade bara, det var inte ett tvång". Mamman ignorerar. Skäller. Pappan blir sur. Mamman skäller och far med osanning om den otvättade tvätten och städning för att sticka kniven i idioten (läs pappan). Pappan går inte på det. Blir ännu mer sur. Mamman kapitulerar. Börjar grina. Får en kram. Sen blir det bra.

2 kommentarer:

Helena S sa...

hahaha... fy fan vad välbekant... =D

Sara sa...

Hahaha, helt sjukt att du avslöjar dig på detta sätt för världen OCH för idioten (läs: pappan) så totalt. Att du erkänner att du kör med osanning angående tvätten. Det är modigt Sanna, modigt! :D